Hallo Juli! Inspiratie voor jouw social media met een zomerse vibe

#Blog

Hallo Juli! Inspiratie voor jouw social media met een zomerse vibe

De maand juli is aangebroken en dat betekent dat het eerste halfjaar van 2024 er alweer op zit. Juli zit boordevol leuke inhakers en speciale dagen die je kunt gebruiken om je volgers te verrassen en te inspireren. Wil je jouw social mediakanalen laten sprankelen deze maand? In deze blog deel ik een uitgebreide contentkalender voor juli, inclusief creatieve ideeën en voorbeelden voor de leukste inhakers. Dus lees snel verder!

 

Contentkalender voor Juli 2024

Let op: Onder de contentkalender gaat de blog door en staan er voorbeelden die je kunt inzetten!

 

01. Keti Koti Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij in Nederland herdacht.
02. EK Voetbal Roemenie tegen Nederland
03. Plastic tas vrije dag Moedig het gebruik van herbruikbare tassen aan of deel tips voor duurzaam winkelen.
04. Independence Day Elk jaar vieren de Amerikanen hun onafhankelijkheid op 4 juli.
06. Kusdag Met wie kus jij het liefst? Deel een foto met een lieve kus.
06. Zomervakantie regio zuid 6 juli t/m 18 augustus
07. Dag van het sprookje Wat is jouw favoriete sprookje?
09. EK Voetbal Halve finale
10. EK Voetbal  Halve finale
11. Wereld Bevolkingsdag Hoeveel inwoners heeft de plaats waar jij woont?
13. Zomervakantie regio midden 13 juli t/m 25 augustus
14. EK Voetbal Finale
17. Wereld Emojidag Welke 3 emoji's gebruik jij het meest in jouw berichten?
18. Nelson Mandeladag Deel inspirerende citaten van Nelson Mandela.
20. Zomervakantie regio noord 20 juli t/m 1 september
21. Junkfooddag Wat is jouw guilty pleasure?
24. Selfcare Day Deel voordelen of tips m.b.t. goed voor jezelf zorgen.
27. Pride Amsterdam T/m 4 augustus met het thema 'TOGETHER'.
30. Dag van de vriendschap Welke vriend zet jij vandaag in het zonnetje?

 

Voorbeelden die je kunt inzetten bij enkele inhakers!

 

Week 1: 1 - 7 juli

→   2 juli – EK voetbal 2024 Roemenie - Nederland: Maak een poll en laat mensen de uitslag voorspellen. Gebruik hashtags zoals #ek2024 #nederlandselftal #euro2024.
→ 13 juli – Dag van het Sprookje: Moedig je volgers aan om hun favoriete sprookje te delen. "Welk sprookje is jouw favoriet? 🌟 
 

Week 2: 8 - 14 juli

→ 13 juli – Begin Zomervakantie School (Midden): "De zomervakantie is begonnen! β˜€οΈ Wat zijn jouw plannen deze zomer? Hier zijn 5 leuke activiteiten om met de kinderen te doen. 
→ 14 juli – EK voetbal 2024 Finale: Maak een poll en laat mensen de uitslag voorspellen. Gebruik hashtags zoals #ek2024 #euro2024.
 

Week 3: 15 - 21 juli

→ 18 juli – Nelson Mandeladag: Deel een inspirerende quote van Nelson Mandela. Bijvoorbeeld: "Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is. 
→ 21 juli – Junkfooddag: "Vandaag is het Junkfooddag! πŸ” Wat is jouw favoriete snack waar je gewoon geen nee tegen kunt zeggen? Deel het met ons!
 

Week 4: 22 - 28 juli

→ 24 juli – Selfcaredag: "Vandaag draait alles om jou! 🧘‍♀️ Neem de tijd om te ontspannen en voor jezelf te zorgen. Hier zijn 5 self-care tips om je dag te verbeteren.
→ 27 juli – Pride Amsterdam: "Happy Pride Amsterdam! 🏳️‍🌈 Laten we liefde en gelijkheid vieren. Wat betekent Pride voor jou? #PrideAmsterdam #LoveIsLove"
 

Handige Tips voor Creatieve Content

→ Gebruik visuele elementen: Zorg ervoor dat je posts visueel aantrekkelijk zijn. Gebruik kleurrijke en vrolijke afbeeldingen en video's die passen bij de zomerse vibe.
→ Vertel verhalen: Mensen houden van verhalen. Deel persoonlijke anekdotes, klantverhalen of de geschiedenis van je bedrijf om een emotionele connectie te creëren.
→ Wees authentiek: Laat je authentieke zelf zien in je posts. Mensen verbinden zich eerder met een merk dat echt en oprecht aanvoelt.
→ Plan vooruit: Gebruik tools zoals Meta, Canva of Hootsuite om je content van tevoren te plannen en in te plannen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je consistent blijft posten.
→ Betrek je volgers: Stel vragen, organiseer polls en moedig je volgers aan om te reageren en te delen. Dit verhoogt de betrokkenheid en bouwt een gemeenschap rondom je merk.
→ Gebruik hashtags: Onderzoek en gebruik relevante hashtags om je bereik te vergroten en nieuwe volgers aan te trekken.
 

Is social media niet jouw ding? 

Met bovenstaande tips heb jij alvast genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met jouw socials! Vergeet niet om plezier te hebben en jezelf uit te drukken op een manier die bij jouw merk past. En als social media niet jouw ding is, dan begrijp ik dat helemaal. Het kan tijdrovend en soms overweldigend zijn om constant nieuwe en boeiende content te bedenken en te delen. Daarom ben ik hier om je te helpen.

Ik ben hier om je te helpen!

Als  social media niet jouw ding is, kun je het met een gerust hart aan mij overlaten. Als ervaren social mediamanager kan ik je helpen om een strategische en effectieve social media aanwezigheid op te bouwen en te onderhouden. Van het creëren van visueel aantrekkelijke content, tot het plannen en uitvoeren van campagnes, ik neem het werk uit handen zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet: je bedrijf runnen.

Neem vandaag nog contact met me op om te bespreken wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen!

 

Met zomerse groet,

 

Amber Boes-Bierhuis
Social Media Manager