Nieuwe maand, nieuwe content; Welkom september!

#Blog

Welkom september! Nieuwe maand, nieuwe content: Inhaakkalender en extra inspiratie om te posten in september

 

Hi ondernemers en social media beheerders,

De zomer loopt op zijn einde en september staat voor de deur. Deze maand markeert niet alleen het einde van de zomervakantie, maar ook het begin van de herfst. Het is een tijd van vernieuwing, plannen maken en fris beginnen aan nieuwe projecten. Of je nu de zomerse hitte ontvlucht of je voorbereidt op het knusse herfstseizoen, september biedt volop mogelijkheden voor boeiende en relevante social media content.

Overzicht van leuke inhakers en ideeën om jouw social media-kanalen in september te laten schitteren!

1. Einde Zomervakantie: Begroet je volgers bij de start van een nieuw seizoen en deel een inspirerende boodschap of quote.
Voorbeeld: Welkom september! 🌻 Het einde van de zomer en het begin van een nieuw seizoen. Wat zijn jouw doelen voor deze herfst?

2. Begin Herfst (23 september): Vier de start van de herfst met een post die de overgang van de seizoenen benadrukt.
Voorbeeld: De herfst is hier! πŸ‚ Tijd voor warme dranken, gezellige dekens en prachtige kleuren. Wat is jouw favoriete herfstactiviteit? 

3. Prinsjesdag (17 september): Deel informatie of updates over de plannen van de overheid die van invloed kunnen zijn op jouw bedrijf of sector.
Voorbeeld: Vandaag is het Prinsjesdag! 🎩 Volg onze updates over de nieuwste economische plannen en wat ze voor jou kunnen betekenen. 

4. Verspillingsvrije Week (9-15 september): Geef tips om voedselverspilling tegen te gaan en deel duurzame oplossingen.
Voorbeeld: Het is Verspillingsvrije Week! 🌱 Kleine stappen maken een groot verschil. Deel jouw tips om voedselverspilling tegen te gaan! 

5. Dag van het Positief Denken (13 september): Moedig je volgers aan om positief te blijven en deel inspirerende quotes.
Voorbeeld: Vandaag is het Dag van het Positief Denken! 🌟 Wat is jouw favoriete positieve quote? Deel het met ons! 

6. Dag van de Leidster (19 september): Eer alle leidsters en pedagogisch medewerkers die elke dag het verschil maken.Voorbeeld: Het is Dag van de Leidster! πŸ‘©‍🏫 Bedankt aan alle geweldige leidsters voor hun harde werk en toewijding. 

7. Week tegen het Pesten (23-27 september): Deel ondersteunende boodschappen en tips om pesten tegen te gaan.
Voorbeeld: Deze week is het Week tegen het Pesten. 🀝 Samen kunnen we een verschil maken. Wat zijn jouw tips om pesten te voorkomen? 

8. Dag van de Vitaliteit (25 september): Moedig gezonde levensstijlkeuzes aan en deel vitaliteitstips.
Voorbeeld: Het is Dag van de Vitaliteit! πŸ’ͺ Blijf actief en eet gezond voor een energieke dag. Wat doe jij om vitaal te blijven? 
 

 

Extra deeën om te posten in de maand september:

1.       Zomerse Herinneringen: Vraag je volgers om hun favoriete zomermomenten te delen nu de zomer voorbij is.
Voorbeeld: "De zomer is misschien voorbij, maar de herinneringen blijven! 🌞 Wat was jouw favoriete zomermoment? 

2.     Herfst Modetrends: Deel tips over de nieuwste herfstmode en accessoires.
Voorbeeld: De nieuwste herfsttrends zijn hier! 🍁 Bekijk onze favorieten voor het seizoen. Wat is jouw must-have herfstaccessoire?

3.     Herfstrecepten: Deel recepten voor seizoensgebonden lekkernijen zoals pompoensoep of appeltaart.
Voorbeeld: Probeer dit heerlijke herfstrecept voor pompoensoep! πŸŽƒ Perfect voor een gezellige avond thuis. 

4.    Herfstuitstapjes: Moedig volgers aan om de natuur in te gaan en van het herfstlandschap te genieten.
Voorbeeld: De herfst is een prachtige tijd voor een boswandeling! πŸ‚ Wat is jouw favoriete plek om van de herfstkleuren te genieten?

5.     Kantoorvernieuwing: Deel ideeën om het kantoor herfstklaar te maken met decoratie- en organisatietips.
Voorbeeld: Breng de herfst in je kantoor met deze decoratietips! 🍁 Wat is jouw favoriete manier om je werkplek op te fleuren? 

6.     Oktober Vooruitblik: Maak je volgers alvast nieuwsgierig naar wat ze in oktober kunnen verwachten.
Voorbeeld: September is bijna voorbij! πŸŽƒ Bereid je voor op een spooktastische oktober vol verrassingen. Wat staat er op jouw planning? 

7.     Herfst DIY-projecten: Deel eenvoudige doe-het-zelf projecten voor thuisdecoratie in de herfst. 
Voorbeeld: Creëer je eigen herfstdecoraties met deze eenvoudige DIY-projecten! πŸ‚ Deel jouw creaties met ons. 

 

Met deze contentkalender en handige tips ben je helemaal klaar om met een frisse dosis inspiratie aan de slag te gaan deze september. Onthou dat het vooral belangrijk is om plezier te hebben en je merk op een authentieke manier te laten stralen. Maar ik begrijp het ook als het onderhouden van social media niet jouw favoriete bezigheid is. Het kan namelijk een uitdaging zijn om steeds weer met nieuwe, boeiende content te komen en dit op regelmatige basis te doen. Daarom ben ik er om je bij te staan.

 

Wanneer social media niet jouw sterke punt is, kun je erop vertrouwen dat ik dit voor je regel. Als ervaren social mediamanager zorg ik ervoor dat jouw online aanwezigheid zowel strategisch als effectief is. Of het nu gaat om het creëren van aantrekkelijke visuals, het opzetten van campagnes of het inplannen van content: ik neem het werk graag van je over, zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent – het runnen van je bedrijf.

 

Laten we samen jouw social mediastrategie naar een hoger niveau tillen. Neem vandaag nog contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw bedrijf zichtbaar is en groeit in de digitale wereld.

 

Zonnige groeten,

 

Amber Boes-Bierhuis
Social mediamanager