Tijdens de zomervakantie zichtbaar op social media

#Blog

Tijdens de zomervakantie zichtbaar zijn met jouw bedrijf op social media

De zomervakantie staat voor de deur en voor veel mensen betekent dat tijd doorbrengen met het gezin, ontspanning en misschien zelfs een welverdiende vakantie. Het bijhouden van jouw zakelijke social mediapagina’s tijdens jouw afwezigheid kan dan een uitdaging zijn... 

 

Hier zijn enkele tips om je te helpen je social media beheer tijdens de zomervakantie soepel te laten verlopen:

1. Plan de posts vooruit:


Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je social media beheer tijdens de zomervakantie te vergemakkelijken, is vooruitplannen. Plan je content vooruit, zodat je niet elke dag nieuwe berichten hoeft te bedenken en te plaatsen. Gebruik tools zoals contentkalenders of social mediamanagement platforms om je berichten in te plannen. 


2. Maak van tevoren extra content:


Maak gebruik van de extra tijd die je hebt voor de zomervakantie om batch content te creëren. Dit betekent dat je meerdere berichten op één dag maakt en inplant voor de komende dagen of weken. Op deze manier hoef je niet elke dag tijd te besteden aan het bedenken en maken van nieuwe content.


3. Werk met vaste templates:


Maak gebruik van templates voor je social media berichten om tijd te besparen. Maak bijvoorbeeld templates voor verschillende soorten berichten, zoals diensten, promoties, tips of quotes, die je kunt aanpassen en hergebruiken wanneer dat nodig is.


4. Automatiseer standaard antwoorden:


Automatiseer bepaalde taken, zoals het plaatsen van berichten op specifieke tijden of het beantwoorden van veel gestelde vragen, met behulp van tools en software. Dit kan je veel tijd besparen en zorgen voor een consistente aanwezigheid op sociale media.


5. Werk in blokken:


Plan je werktijd in blokken in, zodat je efficiënt kunt werken en je kunt concentreren op specifieke taken. Bijvoorbeeld, reserveer 's ochtends tijd voor het maken van content en 's avonds voor het beantwoorden van berichten en het monitoren van je kanalen.


6. Combineer werk en plezier:


Vind manieren om werk en plezier te combineren tijdens de zomervakantie. Betrek bijvoorbeeld je kinderen bij het maken van content of laat ze helpen bij het bedenken van ideeën voor berichten. Op deze manier kun je quality time doorbrengen met je gezin en tegelijkertijd je werk gedaan krijgen.


7. Werk buiten kantoortijden:


Als veel mensen op vakantie zijn of thuis werken tijdens de zomervakantie, kun je profiteren van stille uren om geconcentreerd te werken. Werk bijvoorbeeld in de vroege ochtenduren of laat in de avond, wanneer de meeste mensen offline zijn en er minder afleiding is.


8. Wees flexibel:


Wees flexibel in je planning en verwachtingen tijdens de zomervakantie. Het kan zijn dat je niet zo productief bent als normaal of dat je plannen moeten worden aangepast vanwege onvoorziene omstandigheden. Accepteer dit en pas je aan waar nodig.
 

9. Huur een social mediamanager in:


Wil je dat jouw socials goed door blijven doorlopen met weinig tot geen omkijken ernaar, huur dan een social mediamanager in. Het inhuren van een social mediamanager tijdens de vakantie is een investering die zorgt voor continuïteit, professionaliteit en gemoedsrust. Terwijl jij ontspant, blijft je online aanwezigheid sterk en effectief. 
 

Door deze tips toe te passen, kun je je social media beheer tijdens de zomervakantie efficiënt en effectief regelen, zodat je kunt genieten van je vrije tijd zonder je zorgen te hoeven maken over je werk. 

 

Social media beheer uitbesteden?

Wil je graag jouw social media laten onderhouden tijdens jouw vakantie of voor een langere periode? Neem dan contact op voor meer informatie over hoe ik je hiermee kan helpen. Stuur een mailtje naar info@ambermediaboest.nl voor vrijblijvende informatie.

 

Veel plezier en een fijne zomervakantie gewenst! 

 

Zomerse groet,

Amber Boes-Bierhuis
Social media manager